Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

30.08.2018

Комп’ютеризація та впровадження медичного модуля

Сфера інформатизації охорони здоров’я дуже складна та в кожній країні розвивається власним шляхом. Програмні комплекси, що об’єднує комп’ютерні технології та охорону здоров’я, існують вже багато років у всіх розвинених країнах. Україна лише почала свій шлях у цій галузі, і наше ТМО не відстає від сучасних тенденцій.

У 2016 та 2017 роках в рамках програми «Розумна лікарня» нами були комп’ютеризовані робочі місця розраховані під медичний модуль. А також у будівлі ДУ ТМО була проведена локальна мережа, що забезпечує зв’язок між комп’ютерами і підключена оптоволоконна мережа інтернет.

На початку 2017 року почалась розробка програмного комплексу, метою якого стало впровадити в медичному секторі передові технології, мінімізувати паперову роботу і підвищити ефективність роботи всієї установи та дозволяє проводити онлайн консультації з провідними інститутами України.

Станом на сьогодні в програмі впроваджені:

  1. Консультації та огляд лікарів.
  2. Ведення хворого.
  3. Робота лабораторії.
  4. Функціональна діагностика.
  5. Рентгенографія.
  6. Статистичні звіти.
  7. Стаціонарний облік.
  8. Робота реєстратури.
  9. Моніторинг навантаження лікарів.
  10. Дистанційна запис до лікаря.
  11. Робота швидкої допомоги.
     

На даний момент тривають роботи з удосконалення та налагодження готових розділів модуля. А також очікуються декілька великих оновлень.

Однак на медичному модулі ми не зупинилися. У сучасному світі нам потрібно бути більш відкритими і доступними для своїх пацієнтів. Нами був розроблений власний сайт tmomvs.dp.ua, на якому не так давно ми реалізували онлайн-запис.

Суть онлайн-запису дуже проста: для збереження Вашого часу не потрібно йти до поліклініки і стояти у живій черзі. Пацієнт отримує можливість потрапити на прийом до лікаря за попереднім записом. Достатньо у будь-який момент зайти на сайт лікарні, зареєструватися, вибрати потрібного лікаря і записатися на відповідний час і день.

Це дозволить не марнувати свій час,  отримати необхідну консультацію та послуги в призначену годину. Все що потрібно: з’явиться вчасно і слідувати інструкціям, викладеним на сайті.

Час прийому, кількість консультацій та послуг з часом зазнаватиме змін в залежності від попиту. Надалі планується інтегрувати онлайн-запис з медмодулем.

Зрозуміло,  що попереду ще багато роботи. Однак, озираючись назад, зрозуміло, що за ці півтора року ми подолали величезний шлях від моменту коли у нас не було ні комп’ютерів, ні напрацювань по програмному модулю до того, що майже кожен лікар має комп’ютеризоване робоче місце. Стало можливим оперативне отримання лікарем повної інформації про пацієнта, від результатів досліджень до виписок з історій хвороб не витрачаючи час на запити в інших лікарів та пошук в паперових архівах.

Так само варто відзначити, що наші співробітники доклали неймовірних зусиль, і не дивлячись на те що на початку багато хто з них не вмів навіть працювати з текстовими редакторами за кілька місяців навчилися активно працювати з комп’ютером, освоїли медмодуль і пошук необхідної інформації в інтернеті, що робить їх роботу більш ефективною.

Ми робимо та будемо робити все щоб ви почувалися у нашому закладі затишно та комфортно.

 

 

З повагою
начальник                                                                                                          Дмитро Шаповалов

(с) 2024

Запис до лікаря